De Stijl

Geometrische
elegantie

De Stijl tafel ademt elegantie. Speelt met zwaartekracht. Straalt verfijning uit. Omarmt traditionele ambacht.

Met een combinatie van duurzaam vakmanschap en innovatieve technieken is De Stijl tafel een weerspiegeling van de Japanse designfilosofie.  

De minimalistische ontwerpbenadering van Atelier Julius Taminiau komt optimaal naar voren in deze tafel. Ontworpen als een elegant object dat interesse opwekt en aanzet geeft tot inspirerende gesprekken.  

Prijs op aanvraag

Specificaties.

De Stijl tafel is leverbaar in verschillende standaardmaten, maar een gepersonaliseerde maatvoering behoort ook tot de mogelijkheden. Het ØDE-team denkt graag mee met uw wensen, maar ook de omgeving waarin De Stijl wordt geplaatst is belangrijk. Zo is het bij De Stijl tafel erg belangrijk de hoogte van de armleuningen goed op te meten, aangezien deze tafel beschikt over een zgn. onderregel, Hierdoor is de hoogte van onderkant tafel op de plek van de onderregel 67 cm i.p.v. 71 cm.  Download hier onze uitgebreide product fact sheet.

Afmetingen

 

225 x 100
247 x 100
270 x 100
292 x 110

* Klik op het formaat om de desbetreffende tekening te zien

Overige maatvoering
Blad dikte
Blad hoogte onder
Blad hoogte boven
4 cm
71 cm
75 cm

 

MEER DIMENSIES

Massief hout

Hout is een prachtig levendig natuurproduct. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter. Het is een levendig en ‘warm’ materiaal dat met het verstrijken van de jaren mooier wordt. Onze tafels zijn afgewerkt met een  hoogwaardige twee componenten lak.

Hier is de Stijl tafel afgebeeld in Amerikaans noten. Een karakteristieke houtsoort met kenmerkende tekening; met massief noten in de huiskamer of keuken wordt een statement gezet. Met een subtiele klassieke toon brengt donker notenhout een warme balans in veel hedendaagse interieurs.

HOUTSOORT

Walnut
Natural white oak
Carbon oak

Algemeen

Massief hout ‘werkt’. Dat betekent dat onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur veranderingen op kunnen treden in de omvang en de vorm van het materiaal. Dit ‘werken’ kan worden beperkt door te zorgen voor een kamertemperatuur tussen 15°C en 24°C en een vochtigheidsgraad tussen 45 en 60%. Plaats uw tafel daarom niet te dicht bij een warmtebron (kachel, openhaard, c.v.- radiator).

Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het is daarom verstandig uw tafel zo te plaatsen dat het zonlicht er niet te veel grip op krijgt.

Onze tafels zijn afgewerkt met een hoogwaardige matte lak welke ijzersterk is. Toch zijn er bepaalde dingen die je zelf kunt doen zodat je tafel ook mooi blijft. Wanneer je tafel net gelakt is, duurt het 2 weken totdat deze volledig uitgehard is. In de 1e periode moet je dus een beetje voorzichtig zijn. Vermijd daarom ook zware belasting, hitte en overtollig vocht.

Belangrijke tips voor houten producten met een mat gelakte finish:

• Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge, zachte doek
• Zorg ervoor dat gemorste vloeistoffen direct worden afgenomen met een schone, zachte, licht vochtige doek
• Gebruik geen bijtende middelen of agressieve schoonmaakmiddelen
• Gebruik een onderzetter om vochtkringen te voorkomen. Het is raadzaam om onderzetters ook te gebruiken voor hete voorwerpen. Beste om altijd een onderlegger, placemat of tafelkleed te gebruiken om krassen en vlekken te voorkomen.
• Voorkom krassen van schurende oppervlakken door gebruik te maken van viltplakkers
• Schuurmiddelen, ruwe sponsjes of schoonmaakapparatuur kun je beter niet gebruiken, dit zorgt voor krassen op het tafelblad.

Hoewel lak vergeleken met olie beter bestand is tegen vocht kunt u bij langdurig opliggend water of vloeistof vlekken en kringen verwachten. Vooral vocht wat niet kan verdampen, doordat het is afgedekt of opgesloten, zal uiteindelijk de lak aantasten. Let dus op met natte doeken, kopjes, vazen of afwas.

DOWNLOAD ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

 

Over het ontwerp
van De Stijl

Julius’ zoektocht naar de essentie van De Stijl en de Japanse cultuur vormden het beginpunt voor het ontwerp van De Stijl tafel. De gelijknamige kunstbeweging heeft een sterke verbinding met de Japanse cultuur, ook wel Japonisme genoemd.   

Hierin wordt veel aandacht besteed aan verbindingen tussen zogezegde knooppunten, maar ook het spel van ‘het lichte’. Dat laatste houdt in dat als iets er licht uitziet meestal ook eleganter oogt. De tafel oogt elegant en fragiel, terwijl de verbindingen ongelooflijk sterk zijn. De Stijl tafel brengt een kunstzinnige, tijdloze en verfijnde klasse in iedere ruimte. 

Ervaar
onze collectie

Wil je de ØDE designs bekijken? Daarvoor bieden wij de mogelijkheid op een bijzondere locatie aan de rand van Udenhout. Geïnteresseerd in een bezoek? Plan hieronder een afspraak in

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.