Josei

OMSCHRIJVING

Sterk karakter,  zachte contouren.

Josei is een elegante designtafel die perfect op haar plaats is in een klassiek interieur, maar ook als minimalistisch stuk haar kracht doet gelden in een moderne omgeving.  

Het basisontwerp van deze tafel is geïnspireerd op Japanse houtverbindingen, zoals te zien in schrijnen en tempels. Kenmerkend aan Josei is de zelfdragende constructie. Alle constructieve elementen zijn door de unieke verwerking van moderne verbindingstechnieken onzichtbaar. 

Prijs op aanvraag

Specificaties.

De Josei tafel is leverbaar in verschillende standaardmaten, maar een gepersonaliseerde maatvoering behoort ook tot de mogelijkheden. Het ØDE-team denkt graag mee met uw wensen, maar ook de omgeving waarin Josei wordt geplaatst.
Download hier onze uitgebreide product fact sheet.

Afmetingen

Overige maatvoering

240 x 90
260x 90
280 x 100
300 x 100
320 x 100
340 x 100

 

MEER DIMENSIES

Blad dikte
Blad hoogte onder
Blad hoogte boven
4 cm
71 cm
75 cm

Massief hout

Hout is een prachtig levendig natuurproduct. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter. Het is een levendig en ‘warm’ materiaal dat met het verstrijken van de jaren mooier wordt. Onze tafels zijn afgewerkt met een  hoogwaardige twee componenten lak.

HOUTSOORT

Naturel white oak
Carbon oak
Walnut

Algemeen

Massief hout ‘werkt’. Dat betekent dat onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur veranderingen op kunnen treden in de omvang en de vorm van het materiaal. Dit ‘werken’ kan worden beperkt door te zorgen voor een kamertemperatuur tussen 15°C en 24°C en een vochtigheidsgraad tussen 45 en 60%. Plaats uw tafel daarom niet te dicht bij een warmtebron (kachel, openhaard, c.v.- radiator).

Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het is daarom verstandig uw tafel zo te plaatsen dat het zonlicht er niet te veel grip op krijgt.

Onze tafels zijn afgewerkt met een hoogwaardige matte lak welke ijzersterk is. Toch zijn er bepaalde dingen die je zelf kunt doen zodat je tafel ook mooi blijft. Wanneer je tafel net gelakt is, duurt het 2 weken totdat deze volledig uitgehard is. In de 1e periode moet je dus een beetje voorzichtig zijn. Vermijd daarom ook zware belasting, hitte en overtollig vocht.

Belangrijke tips voor houten producten met een mat gelakte finish:

• Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge, zachte doek
• Zorg ervoor dat gemorste vloeistoffen direct worden afgenomen met een schone, zachte, licht vochtige doek
• Gebruik geen bijtende middelen of agressieve schoonmaakmiddelen
• Gebruik een onderzetter om vochtkringen te voorkomen. Het is raadzaam om onderzetters ook te gebruiken voor hete voorwerpen. Beste om altijd een onderlegger, placemat of tafelkleed te gebruiken om krassen en vlekken te voorkomen.
• Voorkom krassen van schurende oppervlakken door gebruik te maken van viltplakkers
• Schuurmiddelen, ruwe sponsjes of schoonmaakapparatuur kun je beter niet gebruiken, dit zorgt voor krassen op het tafelblad.

Hoewel lak vergeleken met olie beter bestand is tegen vocht kunt u bij langdurig opliggend water of vloeistof vlekken en kringen verwachten. Vooral vocht wat niet kan verdampen, doordat het is afgedekt of opgesloten, zal uiteindelijk de lak aantasten. Let dus op met natte doeken, kopjes, vazen of afwas.

DOWNLOAD ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

 

Designer.

FRANCINE BROOS INTERIEURARCHITECTEN

Over de
Josei tafel.

Het basisontwerp voor de Josei tafel vindt haar oorsprong in Japanse houtverbindingen, zoals in schrijnen en tempels. Het is eveneens de letterlijke Japanse vertaling voor het woord ‘vrouwelijk’. Josei kenmerkt zich dan ook door gebruik van zachte contouren en vrouwelijke finesse.

Hoe langer naar de tafel wordt gekeken, des te meer details naar de voorgrond treden. Elk detail van Josei is zorgvuldig overwogen: van de verbindingen die nauwelijks zichtbaar zijn tot de kenmerkende kruisverbindingen van geloogd eiken.

De – voor het getrainde oog – indrukwekkende constructieve elementen van de tafel zijn zeer subtiel en haast onzichtbaar verwerkt. De middenbalk, die in feite de twee massieve bladen verdeeld, en de dwarsverbindingen die de poot bijeenhouden, creëren een krachtige zelfdragende constructie met een eigen, minimalistisch karakter.

Het basisontwerp voor Josei is ook toegepast in een design met masculiene lijnen, genaamd Otoko. Beide tafels zijn geschikt voor uiteenlopende doeleinden: dineren, werken of conferenties. Ze komen zowel in (ruimtelijke) woningen als werkruimten tot hun recht

Ervaar
onze collectie.

Wil je de ØDE designs bekijken? Daarvoor bieden wij de mogelijkheid op een bijzondere locatie aan de rand van Udenhout. Geïnteresseerd in een bezoek? Plan hieronder een afspraak in

MAAK EEN AFSPRAAK

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.