Rhythm

Ritmische inspiratiebron

Het leven is een ritme. Aan de Rhythm tafel wordt het gecomponeerd.

Het ritme van de natuur, muziek en architectuur komen samen in de Rhythm tafel. Een ontwerp dat je gedachten doet afdwalen, doordat er zoveel manieren zijn om ernaar te kijken.

Deze elegante, doch speelse tafel is perfect voor het creëren van uitnodigende eetervaringen en lange gesprekken met familie en vrienden. En vergeet niet, muziek verbindt. De Rhythm tafel verbindt.

Prijs op aanvraag

Specificaties.

De Rhythm tafel is leverbaar in verschillende standaardmaten, maar een gepersonaliseerde maatvoering behoort ook tot de mogelijkheden. Het ØDE-team denkt graag mee met jouw wensen, maar kijkt ook naar de omgeving waarin Rhythm wordt geplaatst.  Download hier onze uitgebreide product fact sheet.

Afmetingen

2250 x 964/1048
2475 x 964/1048
2700 x 964/1048
2925  x 964/1048

* Klik op het formaat om de desbetreffende tekening te zien

Overige maatvoering
Blad dikte
Blad hoogte onder
Blad hoogte boven
4 cm
71 cm
75 cm

MEER DIMENSIES

Massief hout gecombineerd met fineer

Hout is een prachtig levendig natuurproduct. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter. Deze massief houten delen van 4 x 4 cm zijn gecombineerd met een prachtige fineer van wengé hout. Hierdoor krijg  je het ritmische effect.  De tafel wordt afgewerkt met een zeer hoogwaardige 2 – componenten lak.

HOUTSOORT

White Oak / Wengé
Walnut / Wengé

Algemeen

Massief hout ‘werkt’. Dat betekent dat luchtvochtigheid en temperatuur kunnen zorgen voor veranderingen in de omvang en de vorm van het materiaal. Dit ‘werken’ beperkt u door te zorgen voor een kamertemperatuur tussen 15°C en 24°C en een vochtigheidsgraad tussen 45 en 60%. Plaats uw tafel daarom niet te dicht bij een warmtebron (kachel, openhaard, c.v.- radiator).

Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het is daarom verstandig uw tafel zo te plaatsen dat het zonlicht er niet te veel grip op krijgt.

Onze tafels zijn afgewerkt met een hoogwaardige matte lak welke ijzersterk is. Ook kunt u zelf dingen doen om te zorgen dat uw tafel ook mooi blijft. Wanneer de tafel net gelakt is, duurt het 2 weken totdat deze volledig uitgehard is. Wees in het begin dus voorzichtig en vermijd zware belasting, hitte en overtollig vocht.

Belangrijke tips voor houten producten met een mat gelakte finish:

  • Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge, zachte doek
  • Zorg ervoor dat gemorste vloeistoffen direct worden afgenomen met een schone, zachte, licht vochtige doek
  • Gebruik geen bijtende middelen of agressieve schoonmaakmiddelen
  • Gebruik een onderzetter om vochtkringen te voorkomen. Het is raadzaam om onderzetters ook te gebruiken voor hete voorwerpen. Beste is om altijd een onderlegger, placemat of tafelkleed te gebruiken om krassen en vlekken te voorkomen.
  • Voorkom krassen van schurende oppervlakken door gebruik te maken van viltplakkers
  • Schuurmiddelen, ruwe sponsjes of schoonmaakapparatuur kun je beter niet gebruiken, dit zorgt voor krassen op het tafelblad.

Hoewel lak vergeleken met olie beter bestand is tegen vocht kunt u bij langdurig opliggend water of vloeistof vlekken en kringen verwachten. Vooral vocht wat niet kan verdampen, doordat het is afgedekt of opgesloten, zal uiteindelijk de lak aantasten. Let dus op met natte doeken, kopjes, vazen of afwas.

DOWNLOAD ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

 

Over het ontwerp
van Rhythm

Julius Taminiau put zijn inspiratie het liefst uit zijn grote passie voor muziek. Voor het design van Rhythm ging hij op zoek naar de overeenkomsten tussen muziek, natuur en architectuur. Deze elementen zijn allemaal te linken aan ritmes, composities en verhoudingen. Drie belangrijke kernwaarden voor het ontwerp van deze tafel. 

Het muzikale component is te herkennen in het tafelblad. De smalle inkepingen met een unieke toepassing van fineer vormen een bijna ritmische schakering aan het oppervlak. Een patroon dat eveneens een abstracte knipoog vormt naar jaarringen zoals te zien in een boom. 

Omdat het geheel eenvoud uitstraalt, gaat alle welverdiende aandacht naar het bijzondere tafelblad. Een tijdloze compositie waarin architectuur, muziek en natuur met elkaar in verbinding staan.

Ervaar
onze collectie

Wil je de ØDE designs bekijken? Daarvoor bieden wij de mogelijkheid op een bijzondere locatie aan de rand van Udenhout. Geïnteresseerd in een bezoek? Plan hieronder een afspraak in

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.