Ukiyo X

De ‘zwevende wereld’. Leven in het moment. Los van de zorgen van het leven.

Ukiyo X is het eerste tafeldesign in onze collectie met een ovaal tafelblad. De naam verwijst naar een Japanse term die zich vertaalt naar ‘zwevende wereld’.

Net zoals zijn voorgangers Otoko en Josei, is het ontwerp voor Ukiyo X gebaseerd op Japanse tempels en schrijnen. Deze verwijzing is te zien als de tafel op bladhoogte wordt bekeken, waarbij het blad lijkt te zweven boven de onderconstructie.

Prijs vanaf € 6.570,- ex btw.

Specificaties.

De Ukiyo X tafel is leverbaar in verschillende standaardmaten, maar een gepersonaliseerde maatvoering behoort ook tot de mogelijkheden. Het ØDE-team denkt graag mee met jouw wensen, maar kijkt ook naar de omgeving waarin Ukiyo X wordt geplaatst.

Afmetingen
260 x 130 cm

Overige maatvoering
Blad dikte
Blad hoogte onder
Blad hoogte boven
4 cm
72 cm
76 cm

Massief hout

Hout is een prachtig levendig natuurproduct. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter. Het is een levendig en ‘warm’ materiaal dat met het verstrijken van de jaren mooier wordt. Onze tafels zijn afgewerkt met een  hoogwaardige twee componenten lak.

HOUTSOORT

Natural white oak
Carbon oak
Walnut

Algemeen

Massief hout ‘werkt’. Dat betekent dat onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur veranderingen op kunnen treden in de omvang en de vorm van het materiaal. Dit ‘werken’ kan worden beperkt door te zorgen voor een kamertemperatuur tussen 15°C en 24°C en een vochtigheidsgraad tussen 45 en 60%. Plaats uw tafel daarom niet te dicht bij een warmtebron (kachel, openhaard, c.v.- radiator).

Hout verkleurt onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het is daarom verstandig uw tafel zo te plaatsen dat het zonlicht er niet te veel grip op krijgt.

Onze tafels zijn afgewerkt met een hoogwaardige matte lak welke ijzersterk is. Toch zijn er bepaalde dingen die je zelf kunt doen zodat je tafel ook mooi blijft. Wanneer je tafel net gelakt is, duurt het 2 weken totdat deze volledig uitgehard is. In de 1e periode moet je dus een beetje voorzichtig zijn. Vermijd daarom ook zware belasting, hitte en overtollig vocht.

Belangrijke tips voor houten producten met een mat gelakte finish:

• Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge, zachte doek
• Zorg ervoor dat gemorste vloeistoffen direct worden afgenomen met een schone, zachte, licht vochtige doek
• Gebruik geen bijtende middelen of agressieve schoonmaakmiddelen
• Gebruik een onderzetter om vochtkringen te voorkomen. Het is raadzaam om onderzetters ook te gebruiken voor hete voorwerpen. Beste om altijd een onderlegger, placemat of tafelkleed te gebruiken om krassen en vlekken te voorkomen.
• Voorkom krassen van schurende oppervlakken door gebruik te maken van viltplakkers
• Schuurmiddelen, ruwe sponsjes of schoonmaakapparatuur kun je beter niet gebruiken, dit zorgt voor krassen op het tafelblad.

Hoewel lak vergeleken met olie beter bestand is tegen vocht kunt u bij langdurig opliggend water of vloeistof vlekken en kringen verwachten. Vooral vocht wat niet kan verdampen, doordat het is afgedekt of opgesloten, zal uiteindelijk de lak aantasten. Let dus op met natte doeken, kopjes, vazen of afwas.

DOWNLOAD ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

 

Over de
Ukiyo X tafel

Ukiyo X is ontworpen door Francine Broos Interieurarchitecten. De kern van hun ontwerpfilosofie is het streven naar harmonie, elegantie en de subtiele kunst van het creëren van een ervaring die het gewone overstijgt. Deze visie komt prachtig tot uiting in het design van deze nieuwe tafel, toepasselijk genaamd Ukiyo X.

Historisch gezien gaat het over de vergankelijke schoonheid van het leven en een vluchtig, maar betoverend bestaan. Deze essentie wordt gevangen door een innovatief ontwerp, waarbij het ovale tafelblad sierlijk boven de poten lijkt te zweven.

De rechte lijnen van de onderbouw en het subtiel afgeronde ovale tafelblad dat in de ronde, taps toelopende poten ligt, zorgen voor een sterk contrast. De verbinding van de onderbouw met de poten zorgt ervoor dat deze vormen samenvloeien tot een subtiel geheel.

Ondanks dat deze tafel bestaat uit massief hout, roept het ontwerp een illusie van gewichtloosheid op. De ovale vorm van het tafelblad in combinatie met de ranke, tabs toelopende poten versterken de luchtigheid van dit ontwerp. Hierdoor is het ontwerp niet alleen functioneel, maar fungeert het ook als een artistiek statement.

Ervaar
onze collectie

Wil je de ØDE designs bekijken? Daarvoor bieden wij de mogelijkheid op een bijzondere locatie aan de rand van Udenhout. Geïnteresseerd in een bezoek? Plan hieronder een afspraak in

 

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.