ØDE IS

hoog opgaand oerbos.

 

De oorsprong van ØDE ligt in Udenhout. Vroeger bekend als Eudenhout of Ödehout. Dit staat voor niet in cultuur gebracht, hoog opgaand oerbos.  Hout is voor ons het mooiste natuurproduct. Een materiaalsoort die zich uit in unieke, opzichzelfstaande designs. Geen tafel is hetzelfde, elke tafel vertelt een eigen verhaal. Dit is het verhaal van ØDE.

filosofie

Een ode aan hout.

ØDE gaat terug naar de essentie. Met duurzaam hout, een lokaal productieproces en ontwerpen van Nederlandse bodem. Hoogwaardige tafels die stilstaan in de tijd, en een bron zijn voor rijke historie. 

De ØDE collectie

AMBACHT

Kundig
handwerk.

Toepasbaar in ieder interieur. Onderscheidend van aard, sterk van karakter. Een tafel gevormd uit eeuwenoude ambacht en verenigd door kundige handen. 

Verbinding

Vakkundige combinaties van oude en moderne houttechnieken voorzien iedere ØDE-tafel van unieke verbindingen.

Tijdloos

Een solide design dat de tand des tijds doorstaat. Een centraal onderdeel in huis waar generatie op generatie het leven wordt gevierd.

Natuur

Elke ØDE-tafel is ontworpen met hout in de hoofdrol. Een natuurproduct dat met respect wordt behandeld.

EMOTIE

Generatie op generatie
het middelpunt.

Op het eerste oog klinkt een tafel als iets heel vanzelfsprekends. Toch gaat er meer achter schuil dan je ooit voor mogelijk hield.

 

Een tafel is tijdloos en bestand tegen elke gebeurtenis. Het vormt de kern van alle sociale momenten in onze huizen: dineren, borrelen, lachen, maar ook de verdrietige momenten ervaren we er samen.

Generatie op generatie vormt een tafel het middelpunt. Een object dat dienst doet als gemeenschappelijk platform voor de uitwisseling van ideeën, formulering van plannen of viering van mijlpalen.  

Een centraal punt dat herkenbaarheid, vertrouwen en stabiliteit oproept. Een tafel nodigt uit, is voor iedereen en voor elke gelegenheid. Rondom een tafel speelt het leven zich af. 

EEN ØDE TAFEL IS OP ZO'N MANIER IN ELKAAR GEZET DAT JE GEEN SCHROEVEN ZIET ZITTEN. JUIST DOOR DE SPECIALE VERBINDINGEN WORDT DE TAFEL HEEL ERG BIJZONDER.

Emily van de Plas

Co-Founder ØDE Design.

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.