Over Atelier
Francine Broos.

Interieurarchitecten Francine Broos en Bas Leenders ontwikkelen vanuit Atelier Francine Broos ontwerpen voor architectuur, interieur, meubels, tuin en verlichting. Heldere lijnen, pure materialen en een serene eenheid zijn hierin kenmerkend. 

De basis van elk ontwerp start bij een sterke compositie tussen interieur, exterieur en omgeving. Het resultaat is een markante handtekening die decennia later zijn kracht behoudt. 

“Door pure, natuurlijke materialen en slimme toepassingen van licht te combineren, creëren we een serene rust in het grote geheel.” 

ATELIER FRANCINE BROOS

Bas Leenders
en Francine Broos.

“Wij hechten veel waarde aan hoe een ontwerp zo optimaal mogelijk tot uiting komt – in de breedste zin van het woord. Als multidisciplinair atelier is onze aanpak het combineren van architectonisch- en interieurontwerp. De basis rondom gebouw-, interieurarchitectuur en omgeving laten we daarom geen van drieën los. We zijn er altijd mee bezig. 

Dit is terug te zien in opdrachten voor zowel historische als moderne gebouwen, zoals (rijks)monumenten, woningen en bedrijfspanden. Maar bijvoorbeeld ook bij kleuradvies voor schilderwerk aan de buitenzijde van een woonhuis. 

We gebruiken veel natuurlijke materialen. Denk aan hout, natuursteen en metaal. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen kenmerken, verschijningsvormen en daarmee bewerkingen. Door die materialen goed te combineren creëren we unieke designs. Pure designs die in het grote geheel samen een vreedzame rust uitstralen. 

Elke bewoner of ander type gebruiker van een pand moet zijn eigen identiteit in de woning of het gebouw kunnen plaatsen. Door een rustige basis neer te zetten in ieder ontwerp is dat mogelijk.” 

“EIKENHOUT IS ÉÉN VAN DE WEINIGE MATERIALEN DIE ZICH OVERAL VOEGT EN EIGENLIJK OP IEDERE LOCATIE TOT ZIJN RECHT KOMT.”

Francine Broos

Atelier Francine Broos

KENMERRKEN

Over de
ontwerpen.

De basis voor de ontwerpen van Atelier Francine Broos x ØDE vindt zijn oorsprong in Japanse houtverbindingen, zoals te zien in schrijnen en tempels.  

Waar Otoko zich kenmerkt door gebruik van masculiene lijnen, draagt het uiterlijk van Josei een zekere tederheid. De constructieve elementen van beide tafels zijn zeer subtiel en haast onzichtbaar toegepast. 

Beide ontwerpen verlenen zich uitstekend voor variërende doeleinden: dineren, werken of conferenties. Ze komen zowel in (ruimtelijke) woningen als werkruimten tot hun recht.   

Hoe langer naar de tafel wordt gekeken, des te meer details naar de voorgrond treden. Elk detail is zorgvuldig overwogen: van de verbindingen die nauwelijks zichtbaar zijn tot de kenmerkende kruisverbindingen van geloogd eiken. 

De middenbalk, die in feite de twee massieve bladen verdeeld, en de dwarsverbindingen die de poot bijeenhouden, creëren een krachtige zelfdragende constructie met een eigen, minimalistisch karakter.

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.